Библиотека загрејала школу још једним књижевним сусретом

Датум: 29. Decembar 2015 14:26 Категорија: Новости

Децембарски дани не морају бити увек тмурни и хладни. Једна топла слика од петка – 25. децембра из кабинета број 6 учинила је да живнемо духом и процветамо мислима.
Захваљујући сарадњи са Народном библиотеком Ариље и њиховој активној, ентузијазматичној директорки Јелисавети Вељовић, нашу школу посетио је један од најпопуларнијих српских песника – Недељко Попадић.

Пуних четрдесет и пет минута песник је рецитовао своје стихове тако енергично и жарко да би му и неки од најбољих глумаца позавидели. Учионица је била његова позорница, а ученици који су заузели сва до једног места - публика која је одушевљено пљескала после сваке рецитације.
У пратњи песника био је и афористичар Раде Ђерговић који је ученицима поклонио неке од својих вештих афористичних досетки као зачин на изванредне рецитације песника.
Раде Ђерговић, афористичар и Недељко Попадић песник поклонили су школској библиотеци по један примерак својих књига. Сви који нису били у прилици да присуствују књижевном сусрету или желе да прочитају још нешто од ова два  изванредна аутора, могу се обратити нашој библиотекарки у свако доба.
Фотографије можете погледати овде.
Видео снимке погледајте овде: видео 1, видео 2, видео 3, видео 4