У 2016/17. школској години уписујемо

Датум: 24. Decembar 2015 12:07 Категорија: Новости

У среду, 23. децембра 2015. године у средњој школи "Свети Ахилије" Ариље одржан је састанак руководства и представника стручних већа и синдиката наше школе са представницинма школске управе Ужице, представницима локалне самоуправе и градске привреде Ариље. 

Састанак је одржан у циљу квалитетнијег планирања уписа редовних и ванредних ученика у средњу школу, а у складу са Упуством Министарства просвете, неуке и технолошког развоја број: 611-00-02338/14-03 од 09.12.2015. године и на основу искуства у претходном периоду и ради благовремене припреме предлога плана уписа за школску 2016/2017. годину
Састанку су, поред представника руководства школе - господина Ранка Давидовића, директора ове установе и  представника стручних актива и синдиката школе, присуствовали и госпођа Љубинка Крвавац, руководилац школске управе Ужице и господин Јован Дамјановић, просветни саветник; затим господин Зоран Тодоровић, председник општине Ариље и његов заменик - господин Бранко Вукајловић, као и председник скупштине - господин Мићун Василијевић. Испред удружења "Ариљски текстил" био је господин Милутин Стефановић, а испред удружења "Кластер модне и одевне индустрије Србије" (FACTS) - господин Марко Симовић. Удружење "Иновативни кластер ариљске модне индустрије" представљао је господин Видан Каљевић, Фабрику сита и лежаја "Фасил" а.д. Ариље представљао је директор те фирме - господин Драган Павловић и предузеће "Пролетер" а.д. Ариље - гопсодин Милан Николић.
На састанку су разматрана питања потребе привреде и тржишта, као и проналаска најбољег и најучинковитијег плана уписа, како за школу тако и за локалну привреду и ширу друштвену заједницу. На наредном састанку биће одређен коначан предлог плана уписа у школској 2016/17. години.