Хуманост на првом месту

Датум: 14. Decembar 2015 14:37 Категорија: Новости

У четвртак 3. децембра обележен је Дан особа са инвалидитетом у друштву за подршку овим лицима Импулс, чији је оснивач Борка Бркић, професорка математике која предаје у нашој школи.



Библиотечка секција подржала је овај догађај рецитацијом песме Зашто је добро бити добар Стефана Симића. Они су и отворили програм, након чега се свим присутнима обратила осниватељка друштва изразивши задовољство и захвалност свима који су овом друштву пружили подршку својим присуством тог дана и помагали током неколико година уназад. Дуња Бркић, ћерка осниватељке друштва и ученица четвртог разреда гимназије, након уводног дела прочитала је текст о значају хуманих осећања и делања.
На крају су волонтерима уручене потврде о раду, а свим присутнима уместо захвалнице поклоњен је по један сувенир у облику срца који су израдили чланови Импулса.
Настваљено је дружење уз разноврсну слатку гозбу и разгледање слика и сувенира које су израдили наши слављеници.
Инвалидитет није препрека за постизање високих резултата у разним областима, била је порука професорке Бркић, у шта смо се и уверили уживајући у дивним уметничким делима чланова друштва.
Снимке са догађаја погледајте овде: видео 1, видео 2, видео 3, видео 4