У СШ "Свети Ахилије" обележен Дан борбе против ХИВА

Датум: 07. Decembar 2015 19:40 Категорија: Новости

Као и сваке године Ученички парламент Средње школе "Свети Ахилије" Ариље обележио је Дан бробе против ХИВ-а.
  

Поред традиционалног паноа са едукативним тестовима и попуњавања анкета у кабинету број 2 Наташа Митровић, наставница биологије, одржала је предавање о настанку болести, њеном развоју, начинима преношења и мерама превенције. Предавање је одржано на иницијативу Марије Миливојевић, ученице четвртог разреда гимназије и председнице Ученичког парламента која је анализом анкета спроведеним међу ученицима школе дошла до закључка да је информисаност о овој теми веома мала.
Марија Миливојевић, обратила се свим присутнима испред Ученичког парламента и изнела разлоге за одржавање овог предавања. Снимак можете погледати овде.
Након садржајног предавања, са истакнутим најбитнијим чињеницама, ученицима се обратила и Ана Лончаревић, медицински радник у локалном Дому здравља, која је ученицима скренула пажњу да пре свега воде рачуна о себи и користе мере заштите како би ризик од болести свели на минимум. 
Ученици су имали прилику да погледају и едукативни филм о болести ХИВ-а са поруком пре свега младима да се заштите и инфромишу у сваком тренутку.