У нашој школи обележен "Светски дан читања наглас"

Датум: 04. Februar 2021 08:15 Категорија: Новости

Поводом обележавања Светског дана читања наглас, Јелена Божовић – наставник енглеског језика и Ана Кратовац, стручни сарадник – библиотекар у СШ „Свети Ахилије“ Ариље уприличиле су један час у одељењу првог разреда економске струке.
Направљена је паралела између музике и плеса, и гласа (односно читања) као уметничких израза и самопредстављања, самоспознаје и начина да се стекне самопоуздање, те су ученицима дати цитати из различитих књижених дела у вези са музиком и плесом које су они читали наглас свом одељењу. Такође, с обзиром да је библиотекар по занимању наставник шпанског, ученицима је прочитала „Романску месечарка“ Федерика Гарсија Лорке како би им дочарала како то звучи на овом језику.
Ученици су овом приликом позвани да се прикључе раду Библиотечке секције којој се ове године, поред библиотекара, као координатор прикључила и наставник енглеског језика – Јелена Божовић,  а једна од најављених тема јесте обрада песама чилеанског писца Пабла Неруде, добитника Нобелове награде 1971. године и превод стихова на енглески језик, као подстицај развоја различитих компетенција код ученика.