ИТЛЗП

Датум: 04. Februar 2018 15:17 Категорија: Новости

Ученички парламент Средње школе „Свети Ахилије“ Ариље је 30.01.2018.године у Спортској хали у Ариљу организовао хуманитарну акцију „И твоје лице звучи познато“. Акција је била намењена прикупљању помоћи за вршњаке и суграђане у тешкој материјалној ситуацији. Догађају је присуствовало преко 900 грађана а прикупљено је  230.680 динара.

  Поједини локални предузетници (Домино кидс и Мистик) су дали свој допринос и донирањем нове гардеробе.
Највећи део организационих активности реализовали су ученици. Неопходну помоћ пружили су им психолог школе и поједини наставници са којима су сарађивали, локална самоуправа, локални предузетници који су им обезбедили нека од неопходних средстава или услуга (плакати, улазнице, шминка, фризуре), Народно позориште из Ужица и други како би што боље представили жељене извођаче. Организовањем редарске службе и полиције, све је протекло у најбољем реду. Ученички парламент ће се свима њима захвалити прикладним захвалницама. Ученици су захвални свим својим вршњацима и грађанима који су дошли и подржали њихову акцију и на тај начин допринели њеном успеху.
Оваква акција вредна је пажње за ширу јавност из више разлога. Група младих кроз своју акцију промовише хуманистичке и конструктивне вредности а вршњачки примери имају јак утицај на понашање младих. Искуства и вештине које стичу на овај начин остају у репертоару њихових компетенција чиме постају опремљенији за будући живот. Кроз све то неспоран је и васпитни утицај школе нарочито када се узме у обзир чињеница да су овакве и сличне акције већ традиционалне у Средњој школи у Ариљу.
„Чудно је како је мало потребно да будемо срећни, и још чудније како нам баш то мало недостаје“
Хвала свима.