Промоција романа "Кров"

Датум: 21. Jun 2017 11:57 Категорија: Новости

Народна библиотека Ариље је у уторак, 20. јуна организовала промоцију књиге  "Кров", аутора Владимира Савића, општинског јавног првобраниоца у Ариљу. 
Сара Милинковић, ученица првог разреда гимназије (одељењски старешина - Стојна Матовић) и чланица Библиотечке секције узела је учешће у овом догађају прочитавши делове из књиге по избору аутора.

Овај аутор, чије дело Милијан Деспотовић упоређује са стваралаштвом Милутина Ускоковића, о свом роману првенцу говорио је са изразитом скромношћу, истичући да нема таленат да буде књижевник и да то није била његова намера, већ да је пре свега желео да овом књигом прикаже праву слику српског села после рата, да подигне споменик српској жени која је из згаришта и крви сакупила надљудску снагу да поново подигне и сачува породицу, односно отаџбину; и да остави наук будућим покољењима да сазнају шта су праве вредности и сачувају их.
Сара Милинковић, наша ученица, у овај приказ 
уложила је свој драмски теленат и пуну градску галерију гласом провела кроз странице најупечатљивијих делова књиге. Тог сата сви су живели судбине српског села после Првог светског рата, или можда боље речено, спознали да та згаришта и данас шире јак мирис, мирис од кога бежимо, а пред који би требало да станемо, да покоримо свој страх и лењост и подигнемо се из пепела као српска пра-мајка и поново изградимо јаку и стабилну српску породицу која ће одисати мирисом љубави и слоге.