Књижевно вече "Славко Луковић"

Датум: 09. Jun 2017 13:19 Категорија: Новости

У среду, 7. јуна у Соколском дому
организована је промоција књиге
"Клупа под брезом" преминулог песника,
нашег мештанина - Славка Луковића
Живот и стваралаштво ове необичне
лирске душе приказали су чланови
Библиотечке секције СШ "Свети Ахилије" Ариље.

Збирку песама "Клупа под брезом" сачинили су Славкови пријатељи и колеге, чланови књижевног клуба "Прво зрно сунцокрета": Милован Пјевовић, Милијан Деспотовић, Делимир Стишовић и Сретен Караклајић. Програм су испратили: певачка група "Прво зрно сунцокрета" и звуци хармонике у рукама малог Уроша, унука Петра Вучићевића који је и био иницијатор овог догађаја.
Чланови Библиотечке секције (Андријана Милићевић, Љубица Димитријевић и Милан Рајковић, први разред образовног профила моделар одеће; Кристина Исаковић и Сара Милинковић, први разред гимназије; и Милица Јовичић, Марија Божовић и Никола Лукић, други разред гимназије) за оне који нису познавали Славка и његову поезију учинили су да је ове вечери доживе у пуном светлу.
Након говора Славкових колега о њему и његовом песништву, победницима књижевног конкурса додељене су књиге и новчане награде. Књигама су награђене и професорке које су припремале децу за књижевно вече: Весна Аћимовић, Љиљана Луковић и Ана Кратовац.
У категорији такмичара средњошколаца награђени су: Јелена Миливојевић - ученица четвртог разреда гимназије (прво место), Дуња Василић - 
ученица трећег разреда гимназије (друго место) и Димитрије Поповић - ученик трећег разреда гимназије (треће место).
Након доделе награда прочитани су првонаграђени радови за основну и средњу школу.
Текстови свих учесника конкурса биће објављени у збирци која ће бити издата поводом педесет година постојања клуба "Прво зрно сунцокрета".