Ученичкој компанији уручена награда Иницијативног одбора за оснивање фонда

Датум: 28. Jun 2016 10:58 Категорија: Новости

Другу годину за редом 28. јуна, поред традиционалног обележавања  празника Видовдана и доделе сведочанстава, ученицима наше школе додељена је награда Иницијативног одбора за оснивање фонда ''Др.Микица Бојић'' насталог у част прерано преминулом изванредном лекару из Ариља.







 

Прошле године ова награда уручена је ученику генарације – Милошу Стамболићу, а ове године ту част имала је Ученичка компанија „Плантагенет” која је освојила прво место на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија одржаном  у Београду. Међу члановима компаније (Лазар Стојић, Мирослав Павловић, Милица Стјепановић, Марија Миливојевић и Јелена Миливојевић) нашла се и ученица генерације (Марија Миливојевић), те је она посебно похваљена и за овај успех.
Ранко Давидовић, директор школе, поздравио је све присутне и изразио задовољство што су управо ученици наше школе почаствовани да им и ове године буде уручена награда Иницијативног одбора за оснивање фонда у сећање на једног великог лекара и човека.
Председница Иницијативног одбора за оснивање фонда, дугогодишња пријатељица преминулог доктора, а сада директорка Народне библиотеке Ариље, Јелисавета Лазић одржала је врло дирљив говор, износећи све врлине и стремљења прерано отишлог друга, и пожелела добитницима награде и њиховој менторки Нади Стевановић да прате пут успеха који је он започео, а да остану исто тако добри, поштени и вредни људи.
Додели награда су поред горепоменутих присуствовали и родитељи преминулог лекара, његови пријатељи и бивши професори, тренутно запослени и ученици школе, те представници Народне библиотеке и Дома здравља Ариље.
Честитамо добитницима награде и желимо да ова идеја настави да живи за дуго сећање на овог великог многозаслужног човека који је до задњег дана био предан својим пацијентима и крајње посвећен професији.